У Львові мешканці скаржаться на відключення газу

Новини 17 Серпня, 2021 90

"Львівгаз" Фірташа оштрафували на 75 мільйонів

Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, продовжують надходити звернення мешканців на Гарячу лінію міста про відключення від газу. Серед них є будинки, де мешканці більше 2 днів залишаються без газопостачання.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«За суботу-неділю надійшло 5 звернень на Гарячу лінію міста про відключення будинків від газу. А станом сьогодні на ранок маємо не закритих 42 звернення щодо відключень. Серед них є будинки, де мешканці вже більше 2 днів без газопостачання.

Тому будемо скеровувати листи до ПАТ «Львівгаз», ЛОДА та у правоохоронні органи, адже ситуація, коли мешканці кілька днів не мають змоги приготувати їжу, підігріти воду, є неприпустимою. Необхідно, щоб диспетчерська служба ПАТ «Львівгаз» і ремонтні бригади працювали цілодобово, щоб такі відключення, якщо вони з технічних причин, максимально швидко завершувалися», – наголосила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, впродовж останніх кількох тижнів на Гарячу лінію міста масова надходять звернення від мешканців щодо довготривалих відключень будинків від газопостачання. ПАТ «Львівгаз» повідомляє, що зараз триває перевірка систем газопостачання у будинках з огляду на численні порушення, які фіксують у будинках, тому доводиться затрачати час для їх ліквідації. До 1 вересня перевірки планують завершити. Однак, є підозри, що причиною відключення від газу цілого будинку є неплатежі одного або кількох мешканців будинку. З огляду на це, мер Львова дав доручення керівникам районів виїздити на місце, збирати мешканців і представників ПАТ «Львівгаз» для з’ясування причин відсутності газу. Відключення через заборгованість є неприпустимим і суперечить чинному законодавству.

Коментарі

Позначки: