У Львові медсестри долучились до Всеукраїнської акції за оздоровлення медицини (ФОТО)

Новини 16 Грудня, 2020 377

Всеукраїнська акція за оздоровлення медицини, фото 4studio

Сьогодні, 16 грудня, рух медсестер “БудьЯкНіна” вийшов на Всеукраїнську акцію за оздоровлення медицини. Акції пройшли одночасно у містах: Львів, Київ, Одеса, Запоріжжя, Луцьк, Харків, Суми, пише 4studio.

“Дуже важким 2020 рік став для медичних сестер і лікарів. Медики зіткнулися з підвищеним навантаженням і колосальною напругою на роботі, багато перехворіли на ковід особисто, чимало пішли з професії, не витримавши навантажень.
Змінити ситуацію могли б потужні енергійні кроки державної політики. Але надії на державу виявились марними. Заробітні плати медиків залишаються неспівмірними з ризиками (середня зарплата медиків не дотягує до середньої зарплати в Україні), страхові виплати при інфікуванні на ковід отримує мізерна меншість медиків”, – зазначають організатори.

Відтак медпрацівники вийшли на вулиці своїх міст з такими вимогами:

1. Фінансування медицини на рівні не менше 7% ВВП.
2. Підвищення окладів з 01.01.2021р. працівникам медицини до рівня 23000 грн для лікарів; 17000 для середнього медичного персоналу; 12000 для молодшого медичного персоналу.
3. Гарантія отримання страхових виплат за професійне захворювання медикам, що захворіли на COVID-19 (презумпція пов’язаності хвороби з виробництвом).
4. Публікація видатків і доходів бюджетів медустанов (відкрита бухгалтерія), колективне право вибору керівництва медичних закладів.
5. Запуск державної програми по забезпеченню медиків житлом.
6. Зупинення знищення закладів фтизіатрії, психіатрії та епідеміологічної служби.
7. Переведення медичних сестер, що працюють у шкільних та дошкільних навчальних закладах, до закладів охорони здоров’я МОЗУ.

Як все відбувалось у Львові, дивіться у фоторепортажі кореспондента 4studio.

Коментарі

Позначки: , , ,