У Львові масово відкривають ломбарди (ФОТО)

Новини 20 Квітня, 2021 854

Фото: ФБ/Miroslaw Paranchak

Чим бідніше живуть люди, тим більшої популярності набирають ломбарди

На території Сихівського району Львова масово відкриваються ломбарди.

Як пише «Четверта студія», про це – у публікації «Сихів Медіа».

«Продати все! Навіщо Сихову стільки ломбардів? Позики, майно, продаж, втрати… Чим бідніше живуть люди, тим більшої популярності набирають ломбарди. Чи дійсно на Сихові є такий шалений попит на ці установи та що провокує людей користуватись їх послугами?

Цікаве спостереження опублікував сихівчанин Мирослав на своїй сторінці Фейсбук. Чоловік не полінувався порахувати: на відтинку сто метрів від Іскри до площі Довженка діє десять фінансових магазинів такого типу.

Мирослав Паранчак, сихівчанин:

«Новітні «Гобсеки» відчувають, що от-от збіднілий народ понесе до них усе, що має хоч якусь цінність. Понесуть заради куска хліба шлюбні обручки, кришталь, понесуть ратитетні родинні надбання. А ще сумніше стає, коли бачиш що далі по вулиці відкривають все нові аптечні магазини. Бідність і здоров’я несумісні. Входимо в епоху “без бідності”?

По своїй суті ломбарди – це кредитні установи, які дозволяють принести певну річ та отримати за неї «швидкі» гроші. Не потрібно довго шукати покупця та оцінювати свій товар, працівник цього закладу зробить це за кілька хвилин. А товар може бути найрізноманітнішим – ювелірні прикраси, коштовне каміння, побутова техніка (як велика, так і мала), електронні прилади (телефони, комп’ютери та інші гаджети) і навіть рухоме майно (автівки, велосипеди тощо). Існують навіть окремі ломбарди, які спеціалізуються на рухомих предметах й називаються автоломбардами. Та що тут казати, закласти можна навіть нерухомість. Нічого протизаконного, втім наводить жах порівняння, що маємо на весь Сихів лише 3 книгарні та 20 дитячих садків на все населення району…

А ось що думають про ломбарди сихівчани:

Роман Семенів: “Звичайно, що це не нормально. Може бути декілька варіантів, чому людям це потрібно: азартні ігри, наркотики. На все це потрібно трохи грошей. І найсумніше, що багато людей за межею бідності…”.

Владислава Діденко: “Ломбарди кришуються правоохоронцями, тож боротися з ними нам не до снаги. Вони є індикатором бідності населення. У новинах можуть збрехати, а от ломбарди та секонди не брешуть”.

Назар Рибак: “Коли країна біднішає, відразу з’являється більше ломбардів, відразу люди на тротуарах продають весь непотріб з хати, особливо пенсіонери. Це звичайні речі при низькій економіці”.

З часом своє майно можна викупити, однак нерідко продані товари зникають назавжди…  І ось таких установ у Сихівському районі виявилося аж 33 – 4 на Санта-Барбарі («Скарбниця», «Благо», «Партнер», «Золота скриня»), 19 на «Іскрі» («Ломбард Перший», «Чесний ломбард», «Партнер Ломбард», «Ломбард Ізілон» та інші), 2 поміж житлових будинків на проспекті Червоної Калини неподалік «Шувару» («Ломбард УМКВ» та «Благо Cashpoint»), 3 на перехресті вулиць Стрийська-Наукова (знову ж таки «перший та чесний»), 2 на вул. Стрийській, а також «Спортлото» та 2 неподалік Автовокзалу», – зазначається у повідомленні.

НОВІТНІ ГОБСЕКИ ГОТУЮТЬСЯ,,,
Відкриття нового ломбарду на вулиці Сихівській у Львові змусило задуматися: що це за явище…

Опубликовано Miroslaw Paranchak Воскресенье, 18 апреля 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: ,