У Львові лікарі ОХМАДИТу витягли з бронхів дитини цвях (ФОТО)

Новини 21 Листопада, 2020 674

Фото: ФБ/ОХМАДИТ

11-річну дівчинку привезли до львівської лікарні з Ходорова

У Львові хірурги ОХМАТДИТу витягли з бронхів 11-річної дівчинки канцелярський цвях.

Як пише «Четверта студія»  на сторінці Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит у  ФБ повідомляється, що дівчинка «жартувала, сміялася… і вдихнула цвях».

Діставали його сьогодні вночі хірурги ОХМАТДИТу.

«11-річна дівчинка гуляла з подругами. Дівчата жартували, аж доки одна з них випадково не вдихнула канцелярський цвях. Дівчинка почала кашляти, батьки відвезли її до найближчої лікарні, однак там їй не змогли допомогти.

Маленька пацієнтка з канцелярським цвяхом потрапила до нас в ОХМАТДИТ сьогодні вночі. Її до нас привезла швидка з Ходорівської міської лікарні. Дитині зробили рентген-знімок і слова дівчинки про стороннє тіло у бронху підтвердилися – на знімку чітко видно цвях.

Діставали знахідку один із наших фахівців зі сторонніх тіл – хірург Олександр Колодій. Це було дуже ювелірне втручання, адже діаметр трахеї дитини всього 8 мм і працювати там щипцями непросто, завжди є ризик профузної кровотечі, що означає смерть дитини. Але лікарям все вдалося без найменших ускладнень!

“Ми виконали ригідну трахеобронхоскопію під наркозом. Спеціальними ендоскопічними інструментами – щипцями під оптичним контролем – з правого проміжного бронха дитини ми дістали канцелярський цвях з пластмасовою частиною і гострим вістрям. То було непросто, адже пластмасова частина цвяха повністю перекрила бронх так, що нижня доля правої легені майже не функціонувала”, – розповів Олександр Колодій, який займався порятунком дитини.

До команди порятунку маленької пацієнтки увійшли хірурги Олександр Колодій, Данило Іваськевич, анестезіологічний супровід – Andriy Halian.

Усе пройшло без ускладнень, дитина вже сьогодні поїхала додому. До речі, у практиці Олександра Юрійовича це всього 3 випадок, коли дитина ковтає цвях», – зазначається у дописі.

Жартувала, сміялася… і вдихнула цвях!
Діставали його сьогодні вночі хірурги ОХМАТДИТу.
11-річна дівчинка гуляла з…

Опубликовано Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит Пятница, 20 ноября 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: , ,