У Львові кращі сімейні лікарі отримають премії

Новини 25 Листопада, 2021 403

У Львові кращі сімейні лікарі отримають премії

Для цього депутати підготували Міську програму скринінгу, профілактики та ранньої діагностики захворювань «Здоров’я львів’ян» на 2022-2024 роки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу депутатського корпусу ЛМР.

Метою програми є раннє виявлення захворювань, зокрема, гіпертонічної хвороби та інших серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, онкозахворювань.

Голова комісії охорони здоров’я та соціального захисту Валерій Веремчук зауважує, що завдання наступного року – зробити основний акцент на профілактиці та діагностиці захворювань. Крім цього, в час пандемії, коли зросло навантаження на сімейних лікарів, важливо фінансово підтримати їх.

«Ця програма є дуже потрібною для міста, адже орієнтована на діагностику та раннє виявлення захворювань у мешканців. Наше завдання – сприяти тому, аби львів’яни, за допомогою сімейних лікарів, більше звертали увагу на своє здоров’я та проходили скринінг. Це дасть можливість знизити показники запущених випадків захворювань, випередити небезпечні хвороби чи патології та уникати важких наслідків».

Визначати кращих сімейних лікарів пропонують за допомогою Інформаційної системи для пацієнтів Helsi. Враховуватимуть кількість «погашених» скерувань лікарів на обстеження та інші показники.

«Саме сімейні лікарі мають працювати з людьми, скеровувати їх до фахівців та пояснювати важливість цього процесу. Для кращого результату ми хочемо стимулювати хорошими преміальними 25 найкращих сімейних лікарів, які будуть мати найкращий результат у процесі роботи з пацієнтами. Звичайно, що здоров’я це особиста відповідальність кожного.

Важливо, щоб люди знали, що є можливість безоплатно пройти необхідні обстеження та переконатися, що життю та здоров’ю нічого не загрожує».

Коментарі

Позначки: , ,