У Львові Книжковий форум відвідають творці літератури з понад 30 країн світу

Новини 21 Серпня, 2019 259
У Львові триває 25 Book Forum. Фото Юра Кенуцало, 4studio

У Львові триває 25 Book Forum. Фото Юра Кенцало, 4studio

Головний культурний фестиваль країни 18-22 вересня прийматиме у Львові творців літератури з понад 30 країн світу.

Про це повідомляють організатори Форуму.

Почесною гостею 26 BookForum стане лауреатка Букерівської премії (1997), індійська письменниця Арундаті Рой. Її бестселер «Бог Дрібниць» перекладено 42 мовами. На форумі Арундаті презентуватиме свій новий роман «Міністерство граничного щастя». Також приїдуть індійські поети Соннет Мондаль, Шанта Ачарья та Кавіта Джиндал.

Креативні міста ЮНЕСКО представлятиме Почесна амбасадорка Доброї Волі, італійська поетеса Марія Франческа Мерлоні.

На 26 BookForum завітає володарка літературної премії Європейського Союзу, письменниця з Македонії Лідія Дімковська. Окрім поезії та романів, Лідія пише есеї, а також перекладає румунську та словенську літератури на македонську мову.

Гостем 26 BookForum також стане автор 25 книжок, професор Джефрі Сакс. Понад 20 років він був головним рабином Великої Британії, а тепер викладає у Нью-Йоркському університеті і лондонському Кінгс-коледжі.

Презентувати антологію «Grand Tour. Подорож через молоду європейську поезію» приїдуть її співредактори — Ян Вагнер та Федеріко Італьяно, а також португальський поет Мігель Мансо.

Послухати вірші різними мовами, зокрема окситанською — мовою середньовічних трубадурів — можна буде, познайомившись з Аурелією Лассак. Поетеса виступає літературною радницею для фестивалів у різних країнах. Свої поезії виконує разом з піснями у перекладі багатьма мовами.

Зі Сполучених Штатів приїдуть фіналістка Пулітцерівської премії (2018) Еліф Батуман, поетка Олена Дженнінґс, співзасновник Нью-Йоркської Групи аванґардних українських діяспорних письменників Юрій Тарнавський, а також донька одного з найвпливовіших дипломатів та істориків США ХХ століття Грейс Кеннан.

Із реаліями польської літератури та новинками їхнього видавничого ринку відвідувачі 26 BookForum знайомитимуться на зустрічах з письменником Янушем-Леоном Вишневським, фантастами Лукашем Орбітовським та Рафалом Косіком, критиком Конрадом Янчурою, поеткою Юлією Фєдорчук, військовим істориком Радославом Сікорою, репортажистами Войцехом Яґєльським та Іоанною Сєдлецькою, а також Даріушем Яворським та Катаржиною Гуменюк з Польського інституту книги.

26 BookForum також відвідає автор «Литовської книги року» (2017) — роману «Літопис південного сходу» Римантас Кміта.

Приїдуть представники всеєвропейської поетичної платформи Версополіс — поети Перу Сайзпрез з Іспанії, Пол-Генрі Кемпбел з Німеччини та Адіса Башич з Боснії та Герцеґовини.
Більше про іноземних авторів на 26 BookForum читайте невдовзі в окремих тематичних підбірках на сайті bookforum.ua.

Нагадаємо, фокусна тема 26 BookForum — «Відшукування причетного». Цьогорічна програма включає щонайменше 26 тематичних кластерів і спецпроектів.

26 BookForum реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

Організатор – Громадська організація «Форум видавців».

Співорганізатори: ДУ «Український інститут книги», Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація.

Коментарі

Позначки: ,