У Львові інспектори з паркування отримали додаткові повноваження

Новини 20 Вересня, 2023 150

Він додав, що фізично накладати штрафи за такого роду правопорушення інспектори з паркування зможуть вже найближчим часом

У Львові інспектори з паркування отримали додаткові повноваження – вони опрацьовуватимуть місця для зарядки електромобілів та штрафуватимуть автовласників за безпідставне паркування на цих локаціях.

Відповідні зміни до положення про Управління безпеки Львівської міської ради, у штаті якого є інспектори з паркування, затвердив сьогодні виконавчий комітет міськради.

Як зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, можливість штрафувати власників авто, які безпідставно припаркувалися на місцях для електромобілів, передбачена Кодексом про адміністративні правопорушення. «На минулій сесії міськради ми уповноважили інспекторів з паркування накладати штрафи за такі речі. А сьогоднішнім рішенням закріплюємо ці повноваження в положенні про управління безпеки міської ради», – пояснив посадовець

Він додав, що фізично накладати штрафи за такого роду правопорушення інспектори з паркування зможуть вже найближчим часом.

«У Львові є досить розвинута мережа зарядних станцій для електромобілів. І проблема в тому, що часто на місцях для зарядки електромобілів водії паркують машини з двигуном внутрішнього згоряння. У цьому випадку водії електромобілів змушені шукати інше місце для паркування та зарядки. Тепер інспектори з паркування отримали додаткові повноваження і найближчим часом розпочнуть опрацьовувати місця для зарядки електромобілів та штрафувати порушників, які не мають права там паркуватися», – сказав Олег Забарило.

Розмір штрафу за одне таке правопорушення складає від 340 грн до 510 гривень.

Коментарі

Позначки: ,