У Львові ініціюють публічне обговорення роботи літніх та всесезонних майданчиків

Новини 13 Травня, 2021 148

У Львові ініціюють публічне обговорення роботи літніх та всесезонних майданчиків

На комісії підприємництва депутати розглянули звернення представників малого та середнього бізнесу, підприємців-рестораторів щодо вирішення питання розміщення всесезонних майданчиків у м. Львові.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу депутатського корпусу ЛМР.

Член комісії Олекса Возняк зазначив, що ці звернення стосуються продовження дії літніх майданчиків на зимовий період. Ці рішення розширюють дію чинного положення. «У час локдауну всесезонні майданчики можуть бути для підприємців способом, який допоможе їм втриматись у бізнесі і вижити».

Директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич зауважила, що питання потребує детального вивчення, адже треба насамперед внести зміни до роботи літніх майданчиків та виробити чіткі критерії функціонування всесезонних майданчиків.

Секретар комісії Орест Печенко в свою чергу зауважив, що подібна практика є і в Європі.

«Потрібно підійти до цього зважено і розумно. Підприємці просять створити робочу групу по напрацюванню ухвали. Якщо буде ухвала, яка збалансує інтереси підприємців і інтереси міста в частині громадського простору, то від цього всі виграють».

Заступник голови комісії Володимир Марусяк повідомив, що у новому Порядку прописані вимоги до розміщення літніх майданчиків у пішохідній зоні центральної частини міста, вимоги до художньо-естетичного вирішення майданчиків у зоні історичного ареалу, порядок їх демонтажу та спрощено процедуру отримання паспорту літнього майданчика.

«Які плюси отримає бізнес? Спрощення процедури отримання паспорту, 20 днів замість 90 днів, зменшення бюрократії , менше людей залучені у погодженні, тобто менше передумов для корупції та легший процес отримання дозволу та багато іншого».

Голова комісії Оксана Динік, резюмуючи повідомила, що комісія передасть звернення підприємців для вивчення до департаменту архітектури та департаменту економічного розвитку.

«Наша комісія може стати ініціатором публічних обговорень роботи літніх та всесезонних майданчиків. На це обговорення запросимо представників департаментів, депутатів та підприємців, всі зацікавлені сторони».

Коментарі

Позначки: , ,