У Львові ініціювали виділення матеріальної допомоги сім’ям героїв, які загинули в АТО та ООС

Новини 23 Січня, 2020 206

У найближчому майбутньому депутати Львівської міськради створять робочу групу

Депутати від фракції БПП у Львівській міськраді ініціювали виділення щомісячної допомоги з міського бюджету сім’ям героїв, які загинули під час проведення АТО та ООС

Про це оголосила депутат ЛМР Уляна Пак на сесії міськради у четвер, 23 січня, повідомляє Еспресо.TV, пише Четверта студія.

“Просимо передбачити щомісячну муніципальну соціальну виплату членам родин загиблих учасників бойових дій у розмірі 2-х прожиткових мінімумів”, – звернулася до депутатів ЛМР Уляна Пак.

Щомісячна допомога складатиме близько 4 тисяч гривень на місяць. За словами депутатки ЛМР, на сьогодні у Львові є 96 сімей героїв, загиблих в бойових діях на Сході, і їх підтримка є обов‘язком громади. Подібні програми вже працюють в Одесі, Харкові, Кривому Розі, Києві, Дніпрі та інших міста, тому прийняття такого рішення у Львові вже перезріло і є вкрай необхідним.

“На державному рівні, при міністерстві ветеранів, створена робоча група, яка мала б підвищити державні пенсії родинам загиблих, але результату досі немає. Тому вважаю, що на даному етапі місто має долучитись фінансово, щоб підтримати родини героїв. Для міста це невеликі кошти, а для сімей наших захисників відчутна допомога” – відзначає Уляна Пак.

За словами Уляни Пак, у найближчому майбутньому депутати Львівської міськради створять робочу групу, щоб внести відповідні зміни до міської комплексної програми підтримки учасників АТО та ООС.

Коментарі

Позначки: , , , ,