У Львові хочуть затвердити Кодекс етичної поведінки депутата

Новини 09 Лютого, 2021 85

Чиновники Садового прибирають Львів від снігу , фото ЛМР

У Львівській міській раді хочуть прийняти Кодекс етичної поведінки депутата, що передбачатиме штрафи за його порушення. Відповідну ініціативу було озвучено на сьогоднішньому засіданні сесії ЛМР.

«Я пропоную прийняти одну з ініціатив, яка б допомогла нам краще дотримуватись норм етики та доброчесності як депутатів Львівської міської ради. Не зважаючи на те, що є вже затверджені норми поведінки окремими нормативними актами (Регламентом міської ради чи Статутом територіальної громади), депутати часто порушують ці норми. Це негативно відображається на репутації Львівської міської ради та громади нашого міста”, – наголосив Євген Бойко.

Він додав, що минулої каденції вже було розроблено Кодекс етичної поведінки депутата, однак він не отримав підтримки серед депутатського корпусу.

“Відтак, у мене є пропозиція, щоб ми цей кодекс доопрацювали. Лідируючою у цьому процесі мала б стати комісія законності. Особливість цього кодексу мають стати прописані превентивні заходи та санкції у вигляді штрафів за порушення його норм. Депутати міської ради повинні бути добрим прикладом та зразком для мешканців», — наголосив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».

Коментарі

Позначки: , ,