У Львові хочуть оштрафувати активіста, який збирав мітинги на підтримку підприємців (ФОТО)

Новини 26 Серпня, 2020 1 330

Засідання суду над активістом Ростиславом Пшемінським, фото 4studio

Сьогодні, 26 серпня, у Галицькому районному суді Львова відбулось засідання у справі активіста Ростислава Пшемінського, якого хочуть звинуватити у організації пікетів на підтримку підприємців і накласти штраф за порушення карантинних норм, інформує 4studio.

“Сьогодні знайомились з доказовою базою у залі суду. Виявляється, всі подібні мітинги фіксує поліція і на відео чітко видно, що на акції не було перевищено дозволену кількість людей”, – сказав у коментарі 4studio активіст.

Попри те, що справа не є кримінальною і має адміністративний характер, суддя вирішив перенести слухання на інший день, аби мати змогу детально ознайомитись із усіма доказами.

“Ймовірно, будуть шукати тих 250 людей, про яких йде мова у обвинуваченні, хоча, наші адвокати чітко довели те, що карантинні норми порушено не було, а наші вимоги на акціях не вбивати бізнес були обгрунтованими. Виглядає на те, що з цієї справи хочуть зробити політичну”, – додав Пшемінський.

Підтримати активіста до зали суду також підійшов і нардеп від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, який виступає проти судилища над людьми, які в праві вільно висловлювати свою точку зору, коли все відбувається у межах закону.

Додамо, що наступне слухання у цій справі має відбутись 28 серпня о 14:30.

Коментарі

Позначки: , , , , ,