У Львові готуються до національного спротиву (ВІДЕО)

Новини 28 Січня, 2022 87
На Яворівському полігоні проходять військові навчання. Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

У мерії Львова підготували план дій та підготовки у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України. Програма національного спротиву передбачає навчання мешканців Львівської міської територіальної громади, співпрацю з батальйонами, які розташовані на території львівської громади, та розвиток інфраструктури.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Львівська міська рада.

Програму напрацювали виконавчі органи мерії спільно із представниками територіальної оборони Львівщини. Вона передбачає три ключові аспекти, розповідає керуюча справами виконавчого комітету ЛМР Наталія Алєксєєва.

«Перше – це навчання населення основним бойовим навикам та домедичної допомоги та іншим навикам, які необхідні для якісної організації територіальної оборони. Друге – це безпосередня співпраця і підтримка матеріально-технічного забезпечення і сприяння роботи батальйонів, які будуть працювати на території міста і області. Третій блок стосується розвитку інфраструктури як територіальної оборони на території львівської громади», – розповіла Наталія Алєксєєва.

Програма розрахована на 2022-2024 роки. Розглядатимуть її депутати на сесії міської ради 4 лютого.

«В нас буде тісна співпраця з органами місцевого самоврядування. Львів – місто-мільйонник, тому під моїм керівництвом будемо формувати окрему бригаду, яка буде у складі територіальної оборони міста Львова», – сказав підполковник Валерій Курко, командир територіальної оборони Львівщини.

 

Коментарі

Позначки: ,