У Львові готові до відкриття садочків, театрів і кінотеатрів

Новини 10 Липня, 2020 1 667

Андрій Садовий. Фото: УНН

У Львові є готовність відкрити садочки, театри і кінотеатри, однак має бути офіційне рішення регіональної комісії.

Про це повідомив мер Андрій Садовий, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

Проте, у зв’язку з тим, що спостерігається зменшення кількості інфікованих, у місті вже почали вводити послаблення карантинних заходів. Зокрема, від вчорашнього дня пільговики можуть безкоштовно користуватися громадським транспортом, однак просять це роботи з 11:00 до 16:00.

«За останню добу було проведено більше тисячі ПЛР аналізі – 82 позитивних результати по області, і з них — 33 по Львову. Отож є невелике падіння кількості інфікованих, росту немає, ми йдемо рівно. Тому почали вводити певні послаблення карантинних заходів. Зараз ми також ще раз перевірили наші садочки, театри і кінотеатри. Можливість і готовність їх відкрити є, але чекаємо на фінальне рішення регіональної комісії. Якщо вони дозволяють, то це буде можливо”, – повідомив Садовий.

Він додав, що загалом у Львові підприємства працюють, заклади громадського харчування працюють.

“Але наголошу, що відкриття всього не означає, що коронавірус зник. Він є! Далі хворіють люди різного віку і з різних середовищ. Невідомо як все триватиме в цьому році. Тому безпека, безпека, і ще раз безпека! І це наша персональна відповідальність”, — наголошує мер Львова.

За словами мера, всі медики, які захворіли отримують по 20 тис. грн. Для цього готуються відповідні рішення виконавчого комітету.

«Також ми і преміювання даємо медикам, продовжуємо їх підтримувати. До речі, всім лікарям і медсестрам, які брали участь в операції з пересадки серця і нирок в лікарні швидкої допомоги, а це 40 осіб, ми також дали серйозні премії. Ці операції стали підтвердженням, що львівська медицина знаходиться на високому рівні. Тому коронавірус ми однозначно поборемо”, — резюмував мер Львова Андрій Садовий.

Коментарі

Позначки: , , , , ,