У Львові фінансово підтримують бізнес

Новини 09 Березня, 2023 89

У Львові фінансово підтримують бізнес

У середу, 8 березня, експертна комісія, яка займається питанням відшкодування коштів бізнесу за придбані електрогенератори, розглянула рекордну кількість заявок.

Про це розповів депутат Олекса Возняк, пише Четверта студія.

За його словами, під час чергового засідання комісія розглянула 100 заявок щодо компенсації 50% вартості генераторів львівським підприємцям. Загалом було погоджено 97 заявок на загальну суму 2,8 млн грн, три заявки було відхилено.

Водночас депутат зауважив, що використовувати електрогенератори заклади стали рідше, оскільки ситуація із електропостачанням стабілізувалася. Відтак перед Львівською міською радою з’явилися нові завдання – допомогти підприємцям в релокації бізнесу до Львова та області.

«Допомога підприємцям, які через війну мусили рятувати та перевозити свій бізнес, у Львівській громаді надається ще з літа минулого року. 2 березня під час сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу, яка збільшує розмір ваучера на релокацію зі 100 до 300 тисяч гривень. Ці кошти підприємці можуть використати на відшкодування транспортних витрат чи компенсувати орендну плату за перші кілька місяців», – пояснює Олекса Возняк.

На такі ваучери можуть претендувати лише ті підприємці, які станом на 24 лютого 2022, року мали бізнес в інших областях України, але прийняли рішення релокувати до його Львова.

Коментарі

Позначки: ,