У Львові директорів шкіл обиратимуть через конкурс (ВІДЕО)

Новини 25 Червня, 2021 905

Рішення комісії можна буде апелювати

44 керівників шкіл Львівської громади цього року обиратимуть на конкурсах. Подавати свої кандидатури можуть всі охочі, хто, до прикладу, мають 3 роки педагогічного стажу, є громадянином України та знає українську мову.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Конкурси проводять відповідно до закону “Про повну загальну середню освіту”. Їх вже оголосили у 8 школах, каже начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

“Відповідно до цього закону всі керівники закладів освіти, які були на контрактах, можуть продовжити роботу тільки через проведення конкурсів. Ті керівники, які були на безстрокових угодах були переведені на контракт. Якщо люди були до пенсійного віку – з ними було укладено контракти на 6 років”, — каже Зоряна Довганик.

Обиратимуть нового керівника і у львівській школі № 97, що на вулиці Миколайчука. Місто оголосило конкурс на заміщення посади директора цієї школи. Зараз її керівником є Петро Крупник. Він займає цю посаду 30 років. Каже, що подаватися на конкурс не буде.

“Звичайно, що не буду подаватися на конкурс. Всі прекрасно знають після мого 30-річного стажу роботи директором школи як я працюю, що я зробив і так далі. Який конкурс може бути – це формальність. Вони перевели мене із безстрокового договору на строковий минулого року. Це також порушення Конституції. Я підписав ці папери. Я погодився з тим, якщо так хоче наша держава”, — каже Петро Крупник.

Загалом у Львівській громаді на конкурсах обиратимуть 44-х директорів шкіл. Подаватися на конкурс можуть всі охочі, хто має 3 роки педагогічного стажу, є громадянином України, не має судимості, знає українську мову. Подати свою кандидатуру можна впродовж 30 днів, після того як оголосили конкурс.

“Впродовж наступних 5 днів комісія конкурсна розглядає подані документи і вирішує чи допустити людину до конкурсу чи ні. Далі відбувається ознайомлення із закладом освіти і безпосередньо сам конкурс. Конкурсна комісія приймає рішення, визначає переможця і рекомендує управлінню освіти призначити на посаду такого керівника”, — каже Зоряна Довганик.

Згідно закону займати цю посаду людина не може більш як два терміни підряд, каже адвокатка Лілія Баюш.

“Можуть призначатися на посаду директора на строк до 6 років. Ці особи, які вперше призначаються – на 2 роки. Але за умови хорошого виконання своїх обов’язків директора такий термін може бути продовжено вже без конкурсу ще на 4 роки. Тобто загалом на 6 років”, — каже адвокатка Лілія Баюш.

Адвокатка додає, що рішення комісії можна буде апелювати.

Коментарі

Позначки: , ,