У Львові думають над запровадженням маскового режиму

Новини 07 Вересня, 2022 113

Леся Кобецька, керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради, Медіацентр Україна

900 пацієнтів занедужали на Covid-19 у Львові від початку серпня цього року. Йдеться про людей, які лікувалися, як в стаціонарах, так і амбулаторно.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна заявила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради  Леся Кобецька, пише Четверта студія.

За її словами, більшість недужих мали легкі симптоми хвороби та перебували вдома. До лікарень потрапляли лише пацієнти у стані середньої важкості.

«На початок серпня госпіталізовані у львівські лікарні були 16 пацієнтів, через тиждень вже було 36, потім 76, і найбільше було 122 пацієнти, які перебували на стаціонарі», — розповіла Леся Кобецька.

За її словами, таке зростання кількості пацієнтів може сигналізувати про початок нової хвилі Covid-19. Тож в управлінні охорони здоров’я розглядають можливість запровадження маскового режиму.

«Я думаю, що це доцільно. Якщо ми бачимо збільшення захворюваності, то я б рекомендувала таки вводити масковий режим, особливо в публічних місцях», —  заявила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Також в управлінні закликають мешканців міста пройти повний курс вакцинації проти ковід, а вакцинованим раніше  — зробити бустерне щеплення.

«У Львові є вакцина Johnson & Johnson, надійшла місяць тому. І я б рекомендувала активно щепитися нею тим, хто взагалі не вакцинований. Також є Pfizer, але цей препарат зараз закінчується і впродовж 10 днів має бути нова поставка. Також є CoronaVac», — розповіла Леся Кобецька.

За даними чиновниці, можливість зробити щеплення проти Covid-19 нині є в поліклініках у всіх районах Львова. А от окремих центрів вакцинації цьогоріч у місті розгортати не планують.

Коментарі

Позначки: