У Львові до суду передали справу підривників авто відомого бізнесмена (ВІДЕО, ФОТО)

Новини 27 Квітня, 2020 1 032

Фото: "Варта 1"

На лаві підсудних опинилися двоє чоловіків, яких підозрюють у підриві автівки львівського бізнесмена. Ідеться про подію, яка сталась 15 травня минулого року на вулиці Трускавецькій у Львові. Того дня невідомі особи підклали саморобний вибуховий пристрій під авто «BMW X6» та підірвали його. Зловмисникам не вдалось довести намір до завершення через обставини, які від них не залежали – після вибуху пошкоджено кузов автомобіля, а сам потерпілий залишився живим. За версією слідства, до вчиненого причетні двоє львів’ян: 33 та 50 років.

Як пише “Четверта студія”, у прес-службі Прокуратури Львівської області повідомили, що  дії зловмисників  кваліфіковано за ч.2 ст.15, п.п. 5,6,11,12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч. 2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч. 1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Водночас, матеріали досудового розслідування стосовно можливого організатора вчинення злочину виділено у окреме провадження, досудове розслідування у якому досі триває.

23 квітня цього року обвинувальний акт скеровано до суду.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівської області.

На цей час фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв “Прямий”, у Львові підірвали автомобіль з водієм.

У Львові, на вул. Трускавецькій, у середу, 15 травня, під автомобілем BMW X6 спрацювала вибухівка.

Коли водій автомобіля рушив, то почув звук вибуху. Він зупинився та викликав пожежників і поліцію. Вибухотехніки встановили, що дійсно до автомобіля був прикріплений вибуховий пристрій.

Через вибух механічних пошкоджень зазнав також припаркований поруч автомобіль Daewoo Lanos. Водій авто та перехожі не постраждали.

Як зазначає видання Zaxid.net, невідомі підірвали автомобіль засновника й директора девелоперської компанії “Парус Development”, Олега Манзія. Вибух стався, коли чоловік їхав в автомобілі. Після того, як він почув звук схожий на вибух, вийшов з авто. У результаті ніхто не постраждав.

Коментарі

Позначки: , , , ,