У Львові до 9 січня перебуватиме чудотворна ікона (ФОТО)

Новини 29 Листопада, 2019 5 079

Фото: ФБ/Собор св. Юра

Вифлеємська Чудотворна ікона – єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва усміхається

В Архикатедральному соборі св. Юра у Львові 28 листопада виставили для почитання Вифлеємську ікону Пресвятої Богородиці.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на сторінці Архикатедрального собору св. Юра у ФБ.

«З початком Різдвяного посту в Архикатедральному соборі св. Юра, 28 листопада на Божественній Літургії була виставлена для почитання Вифлеємська ікона Пресвятої Богородиці, і перебуватиме протягом посту аж до третього дня Різдвяних свят – 9 січня «, – зазначається у повідомленні.

Фото: ФБ/Собор св. Юра

Довідково. Вифлеємська Чудотворна ікона – це єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва усміхається, тоді як традиційно в іконографії Богородиця зображується серйозною, скорботною або замилуваною. Постійне місце перебування Вифлеємської Чудотворної ікони Божої Матері – базиліка Різдва Христового у Вифлеємі, поблизу спуску в Печеру Різдва, де народився Христос.

До Пресвятої Богородиці на честь її ікони Вифлеємської моляться про дарування дітей, про їхнє благополуччя, про сімейне щастя. При будь-яких життєвих обставинах вірні звертаються в молитвах до Матінки Небесної і просять про її допомогу.

Коментарі

Позначки: , , ,