У Львові діятиме Програма безпечного освітнього середовища для учнів

Новини 26 Квітня, 2023 48

У Львові діятиме Програма безпечного освітнього середовища для учнів

Вона передбачає підвищення рівня обізнаності учнів щодо протидії виникненню надзвичайних ситуацій та дотримання правил безпеки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал ЛМР.

Заступниця голови комісії освіти і науки ЛМР Неля Васюта зазначила, що цього року Кабмін прийняв постанову «Про затвердження плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік».

Постанова передбачає, серед іншого, функціонування класів безпеки для формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, знань правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту.

“Сьогодні на комісії ми підтримали програму безпечного освітнього середовища для львівських освітніх закладів, яка передбачає створення спеціального кабінету в кожній школі. Фахівці навчатимуть дітей правильному поводженню в разі пожеж, різних техногенних катастроф.

Проте члени комісії висловили пропозицію додати до програми протимінні, противибухові навчання, адже ми живемо в умовах війни, а діти в більшості необізнані в цій темі. Крім цього, на фоні подій в країні, учні мають підвищений інтерес до зброї. Тому з ними треба про це говорити, застерігати від необачних дій, пояснювати правила безпеки. Безпека дітей – це наша відповідальність. Також важливо повторювати алгоритм дій на випадок повітряної тривоги. Це дуже важливі знання, які потрібно впроваджувати у навчальний процес на постійній основі», – зауважила Неля Васюта.

Додамо, що Міністерство освіти та науки разом з іншими організаціями створили відповідні онлайн-уроки.

Коментарі

Позначки: ,