У Львові депутати підтримали участь Першого медоб’єднання в аукціоні з викупу приміщення готелю «Власта»

Новини 22 Січня, 2023 98

За відповідну ухвалу проголосували 47 депутатів

Перше медичне об’єднання Львова від імені Львівської громади візьме участь в аукціоні з викупу приміщення готелю «Власта». Сьогодні на сесії міськради депутати підтримали купівлю готелю.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

За відповідну ухвалу проголосували 47 депутатів.

Зазначимо, приміщення готелю хочуть викупити, відремонтувати та тимчасово поселяти сюди пацієнтів, які потребують довготривалого лікування.

Як наголошує генеральний директор Першого медоб’єднання Олег Самчук, Перше ТМО, а це три лікарні, за час війни стало головним медзакладом в тилу.

«За минулий рік ми пролікували півмільйона українців, 11 тис. – поранених, 80 тис. – переселенців. Ми лікуємо і дітей, і дорослих. І військових, і цивільних. Ми лікуємо наших українців в Україні.

До нас уже телефонують тисячі пацієнтів, які просять про допомогу в реабілітації та протезуванні. Ми можемо їм допомогти, але у нас є велика проблема – їм немає де жити. А реабілітація людей може тривати місяцями.

Та ми знайшли вихід з цієї ситуації – хочемо викупити приміщення готелю «Власта» і тимчасово поселяти сюди пацієнтів», –  зазначив генеральний директор Першого медоб’єднання Олег Самчук.

Аукціон з продажу приміщення готелю «Власта» запланований на завтра, 23 січня.

“Сподіваємось, що Кабінет Міністрів України піде назустріч громаді Львова і «Власту» буде збережено для потреб військових та пацієнтів, які лікуються у Львові. Якщо ж ні, то місто в особі КНП “Львівське територіальне медичне об’єднання “Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги” візьме участь в аукціоні з продажу єдиного майнового комплексу ДП “Готель “Власта” і спробує придбати його у комунальну власність Львова”, – повідомив депутат Львівської міськради Юрій Ломага.

Нагадаємо, Перше ТМО разом із Львівською міською радою готові викупити приміщення  за стартовою ціною – 7 мільйонів гривень, та виплатити всі борги підприємства, а це ще 8 мільйонів гривень, відремонтувати його та тимчасово поселяти тут пацієнтів, що потребують довготривалого лікування. Йдеться про 12-поверхову будівлю готелю, загальною площею 8174,7 квадратних метрів. Розташований готель на відстані 1,7 км від центру міста.

Коментарі

Позначки: ,