У Львові депутати дали дозвіл на відновлення музею Шухевича

Новини 19 Травня, 2024 89

Це територія меморіального музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений внаслідок удару безпілотника рф

На комісії архітектури депутати погодили надання дозволу КЗ Львівської обласної ради “Львівський історичний музей” на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Білогорщі, 76-А”.

Про це повідомив голова комісії Олексій Різник, пише Четверта студія.

Це територія меморіального музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений внаслідок удару безпілотника рф. Ця ухвала дасть можливість розпочати виконання підготовчих, будівельних, ремонтно-реставраційних робіт та виконання інших дій, пов’язаних з будівлею музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Також члени комісії розглянули містобудівний моніторинг детального плану територій в районі вулиць Академіка Колесси, Грабовського, Коперника. Департамент архітектури ЛМР підготував його на вимогу депутатів. У документі подана аналітика кількості соціальної, освітньої і медичної інфраструктури в цьому кварталі.

«Уже кілька місяців ми вимагали від департаменту архітектури містобудівний моніторинг при розгляді детальних планів. Нарешті нам його подали, це інформація щодо вільних місць в садочках, лікарнях, школах, і як нова забудова буде впливати на цю інфраструктуру. Це надзвичайно позитивна річ і ми сьогодні прийняли рішення про подальший розгляд детального плану. Позаяк тепер об’єктивно і зважено можемо приймати рішення і розуміємо, що нове будівництво має право з огляду на наявність там потенційно вільних місць в соціальній інфраструктурі», – зазначив заступник голови комісії Юрій Мартинюк.

Водночас депутати надали протокольне доручення департаменту архітектури при підготовці проектів ухвал, які стосуються внесення змін до детальних планів територій або розробки детального плану території, надавати висновок у вигляді містобудівного моніторингу.

Коментарі

Позначки: , ,