У Львові депутат від ЄС перейшов у “Самопоміч”

Новини 12 Лютого, 2024 273

Депутат Бербека вірить, що сміттєпереробний завод Садового у Львові планують збудувати до кінця року

Під час останнього засідання тимчасової контрольної комісії з питань діяльності ЛКП «Зелене місто», депутати відвідали будівництво сміттєпереробного заводу, аби оцінити прогрес робіт та графіки виконання. Наразі триває зведення зовнішніх стін заводу, його перекриття і завершення загальнобудівельних робіт.

Про це розповідає член комісії фінансів та планування бюджету, депутат фракції «Європейська Солідарність» Назарій Бербека, пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал ЛМР.

У планах закінчити роботи до кінця року, за умови якщо не будуть виникати додаткові потреби.

“50 млн гривень на будівництво сміттєпереробного заводу ми заклали у межах бюджету розвитку на 2024 рік”, – йдеться у повідомленні.

“Звичайно ця сума є недостатньою, адже роботи ще багато та виникають додаткові фінансові потреби, які слід вирішувати. Для завершення будівництва потрібно ще 20 млн євро, тому будемо працювати як з пошуком грантів, так і кредитів від європейських банків”, – зазначив Назарій Бербека.

Додамо, сучасні технології заводу дозволять переробляти понад 250 тис тонн відходів на рік та виготовляти альтернативне RDF-паливо, що є замінником вугілля та газу.

Коментарі

Позначки: , ,