У Львові cтартував Карпатський форум регіонального розвитку

Новини 30 Листопада, 2017 49

Організатором заходу виступає Центр розвитку місцевого самоврядування у Львівській області

Сьогодні, 30 листопада у Львові стартував Карпатський форум регіонального розвитку.

Упродовж двох днів тут вирішуватимуть питання розвитку місцевих громад, регіональної спроможності, залучення інвестицій у Карпатський регіон, розвиток гірського туризму, людського капіталу у громадах, сільських території, енергетичної самодостатності та фінансової підтримки.

“Реформа децентралізації чи не найважливіша з усіх, які зараз відбуваються в нашій країні, бо саме у громаді формується базовий рівень адміністративного поділу і економічного зростання. Саме тому, перед нами стоїть серйозне завдання допомогти громадам посилити свій соціально-економічний розвиток і регіональну конкурентноспроможність. А стрімкий розвиток локальних територій вже у найближчий час позитивно відобразиться на всеукраїнських показниках”, – заявив директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області Андрій Бринь.

З вітальними словами до учасників звернулися голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічної економіки з питань економічної політики Юрій Соловей.

Серед учасників понад 110 представників органів місцевого самоврядування, бізнесу, науки та громадськості із Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Метою форуму є налагодження суспільного діалогу довкола важливих питань регіонального розвитку, залучення та реалізація проектів розвитку громад та інвестицій, розвитку людського капіталу, посилення транскордонної співпраці та розвитку сільських територій в областях Карпатського регіону.

Сусідні Закарпатську та Івано-Франківську області представляють більше 30 учасників, а саме представники об’єднаних територіальних громад, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрацій, представники органів місцевого самоврядування, експерти та ЗМІ.

Організатором заходу виступає Центр розвитку місцевого самоврядування у Львівській області, що діє за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” (Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку). Програма “U-LEAD з Європою” є особливою програмою, яка спільно фінансується Європейським Союзом та країнами-членами, а саме Німеччиною, Швецією, Данією, Польщею,  та Естонією, і покликана підтримати український уряд у запровадженні реформи місцевого самоврядування.

Коментарі

Позначки: , ,