У Львові бустерну дозу від коронавірусу вже отримали майже 4 тис осіб

Новини 21 Січня, 2022 37
Антитіла до коронавірусу живуть в організмі 9-10 місяців. Фото з відкритих джерел

Антитіла до коронавірусу живуть в організмі 9-10 місяців. Фото з відкритих джерел

Мешканці Львівської міської територіальної громади мають змогу отримати бустерну дозу вакцини від COVID-19. Особливо це важливо для тих, хто має супутні захворювання та ослаблену імунну систему. Адже це допоможе вберегти себе від важкого перебігу недуги та ускладнень.

Про це пише Четверта студія.

У Львові є достатня кількість вакцин та локацій, де можна отримати щеплення. Станом на сьогодні третю дозу вакцини вже отримали 3965 львів’ян.

«Впродовж останніх тижнів маємо значне збільшення динаміки захворюваності, особливо шириться новий штам коронавірусу – «Омікрон». Не варто забувати, що лише вакцинація може захистити від важкого перебігу хвороби. У нас є в наявності вакцини у достатній кількості, тому є можливість проводити вакцинацію бустерною дозою. Людям, які отримали дві дози вакцини більше ніж 6-9 місяців тому, варто пройти ревакцинацію. Отримати бустерну дозу ми особливо закликаємо тих осіб, яким більше 60 років, або які мають хронічні захворювання, онкологію, ослаблену імунну систему, адже саме ці категорії осіб переносять хворобу найважче.

ВООЗ рекомендує для третього щеплення вакцини Moderna та Pfizer. Є розроблені різноманітні схеми-рекомендації, коли та чим ревакцинуватись. З цими схемами можна ознайомитись на сайті Міністерства охорони здоров’я України», – наголосили в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

Більше інформації про додаткову дозу вакцини – доступно на сайті вакцинації від COVID: тут, а також на сайті МОЗ України: тут, а також тут.

Нагадаємо, у Львові продовжують діяти 10 тимчасових та 6 стаціонарних пунктів вакцинації, тому охочі можуть отримати щеплення в будь-який зручний для них день. Актуальна інформація про роботу пунктів вакцинації у Львові – тут.

Коментарі

Позначки: , , ,