У Львові будуть житловий комплекс на місці кладовища (ВІДЕО, ФОТО)

Новини 08 Жовтня, 2020 12 062

Фото: ФБ/Томаш Барт

У мера Львова є проблема, коли його вважають як друга львівських поляків, а одночасно і забудовників, – польський активіст

«Ріели» та інші будівельники разом з Садовим почали будувати на Малоголосківській вже по старих польських надмогильних пам’ятниках.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ громадський активіст Іван Спринський.

«Ріели» та інші будівельники разом з Садовим почали будувати на Малоголосківській вже по старих польських надмогильних пам’ятниках, чекаємо поліцію. Ішов другий день, чекаємо поліцію і охорону історичного середовища ЛМР та нікого немає…»,- зазначається у дописі Івана Спринського у ФБ.

Згодом, активіст повідомив у ФБ, що «заради об’єктивності, щодо поліції таки прибули і викликали слідчо-оперативну групу. таки прибула на місце».

Як пише на своїй сторінці у ФБ польський активіст Томаш Барт, «я отримав інформацію про те, що ймовірно, стару польську надгробну плиту знайдено поблизу нових будівель на вулиці На Нивах, з боку Варшавської у Львові. Покрита мохом, лежить у кущах.

– Чому ніхто з міської влади не цікавиться, чи є тут поховані, чи там було кладовище?

– Чи турбують когось ці знання?

– Можливо, це турбує забудовників та тих, хто видав дозволи на будівництво в цьому місці?

У мера міста є проблема, коли його вважають як друга львівських поляків, а одночасно і забудовників. Чекаємо розвитку ситуації», – зазначив у своєму дописі у ФБ Томаш Барт.

Довідково.  Цвинтар на Варшавській. Менш знаним та значно запущенішим є цвинтар колишнього села Голоско, котре увійшло до складу Львова у 1930 році. Коли саме засноване дане кладовище на жаль невідомо, проте тут є достатньо могил кінця XIX ст., при чому, як українських так і польських. Ще в 1970-х роках було офіційно заборонено ховати тут померлих. Більше того, існували плани ліквідації цього кладовища, та спорудження на його місці велетенського готелю. Однак, проти цих планів виступила місцева громада, а тому плани так і залишились планами.

Вулиця Малоголосківська — вулиця у Шевченківському районі міста Львів, місцевість Голоско. Пролягає від вулиці Варшавської до кінця забудови.

«Ріели» та інші будівельники разом з Садовим почали будувати на Малоголсківській вже по старих польських надмогильних пам’ятниках, чекаємо поліцію.

Опубліковано Іваном Спринським Понеділок, 5 жовтня 2020 р.

 

Заради об’єктивності, щодо поліції таки прибули і викликали слідчо-оперативну групу.

Опубліковано Іваном Спринським Вівторок, 6 жовтня 2020 р.

 

«Ріели» та інші будівельники разом з Садовим почали будувати на Малоголсківській вже по старих польських надмогильних пам’ятниках, чекаємо поліцію. Ішов другий день, чекаємо поліцію і охорону історичного середовища ЛМР та нікого немає…

Опубліковано Іваном Спринським Вівторок, 6 жовтня 2020 р.

 

Сьогодні я отримав інформацію про те, що ймовірно, стару польську надгробну плиту знайдено поблизу нових будівель на…

Опубліковано Tomasz Baart Понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Опубліковано Tomasz Baart Понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,