У Львові батьки вимагають відновити офлайн-навчання у школах (ФОТО)

Новини 03 Листопада, 2021 162
У Львові батьки вимагають відновити офлайн-навчання у школах. Фото: Суспільне

У Львові батьки вимагають відновити офлайн-навчання у школах. Фото: Суспільне

Перед міську Ратушу винесли парти

У середу, 3 листопада, перед міську Ратушу Львова винесли близько 30 парт. Так батьки школярів вимагають відновити офлайн-навчання у школах, персонал яких вакцинований від коронавірусу на 100 %, а також нагадують, що вже третій шкільний рік частково минає на карантині.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє “Суспільне Львів”.

Ці парти стояли перед міською Ратушею від ранку.

Львів’янка Вікторія Христенко мама трьох дітей. Вона також вимагає відновити офлайн-навчання у школах:

“У нас працює все, не працюють тільки школи. Є норми, обмеження, що тебе впускають з двома сертифікатами. То дайте нам у школу такі обмеження і відкрийте школу. Хай всі вчителі заходять з двома дозами”, — каже Вікторія Христенко.

За те, щоб діти повернулися до навчання у школі і львів’янка Алла Пришляк. Жінка каже, що вдома не може дати дітям тих знань, які вони отримують у школі:

“Мені незручно, тому що в мене однокімнатна квартира і троє дітей. Вони один одному заважають. Я як мама не можу забезпечити їх тими знаннями і передати те, що в школі. По-друге, це є спілкування з соціумом, а не деградація”.

Напередодні, 2 листопада у Львові зареєстрували петицію за відновлення очної форми навчання під час “червоної зони”. За одну добу петиція набрала необхідні 500 голосів для того, аби її розглянули на сесії львівські депутати.

Цю петицію вже прокоментував міський голова Андрій Садовий. За його словами навчання в офлайн-режимі можуть відновити, коли ситуація із захворюваністю стабілізується.

3 листопада заступник міського голови Львова Андрій Москаленко сказав, що як тільки динаміка захворюваності на коронавірус зменшиться, зокрема й серед дітей, львівські школи поетапно зможуть відновити очне навчання. Однак поки динаміка госпіталізацій, за його словами, залишається високою.

“Специфіка цього штаму в тому, що він поширюється серед дітей, і ми це бачимо по кількості госпіталізацій в дитячій лікарні “Охматдит”, по кількості дітей з пневмоніями в дитячій лікарні на Орлика. Тому ми запровадили дещо жорсткіші заходи, ніж передбачає червона зона, і це дає свій ефект. Минулого тижня в лікарні на Орлика з пневмоніями було більше 100 дітей, цього тижня вже цей показник знизився – зараз там від 40 до 60 дітей”, — розповів Андрій Москаленко.

За його словами, якщо динаміка захворюваності знижуватиметься, то найперше відновить очне навчання молодша школа.

Коментарі

Позначки: , , ,