У Львові активісти передадуть в СБУ повідомлення про загрозу національної безпеки України

Новини 27 Квітня, 2021 936

Фото: ZIK

Біля Управління Служби Безпеки України у Львівській області активісти відбудеться акція “Львівгаз чий?”

28 квітня о 12:00 за адресою вул. Вітовського, 55 біля Управління Служби Безпеки України у Львівській області активісти ПП “Демократична Сокира” проведуть акцію та
вручать повідомлення про загрозу національній безпеці України та вимагатимуть від Служби Безпеки провести перевірку Львівгазу та встановити реальних кінцевих
акціонерів компанії.

Про це повідомила прес-служба Демократичної Сокири Львівщини, пише Четверта студія.

На сьогодні структура власності облгазів (і облгаззбутів) доволі непрозора і нагадує структуру власності українських банків у 2013 році (до реформ В. Гонтаревої). Це декілька Кіпрських компаній, із незрозумілими власниками. Тобто, інформації про те, хто реально керує та має доступ до критичної інфраструктури, немає.

“Раптом об’єктами критичної інфраструктури в Україні володіють росіяни, а ми й не знаємо? Куди дивиться у такому випадку державна влада і СБУ? Покажіть прозору структуру власності підприємств на ринку газу!”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, Антимонопольний Комітет також не може притягнути до відповідальності Д. Фірташа, хоча, за їхніми оцінками, йому належить більшість облгазів та газзбутів в Україні.

Додатково до цього, всі дані клієнтів облгазів знаходяться у розпорядженні певного ТОВ, яке надає послуги облгазам. Тобто, якщо раптом у Фірташа заберуть ліцензію, то це товариство просто зникне (вийде з ринку, закриється і т.п.), а всі бази даних клієнтів опиняться деінде.

“І знов питання до СБУ: як так сталося, що даними про критичну інфраструктуру володіє олігарх, якого не можна ні контролювати, ні перевірити?

Саме тому ми, Демократична Сокира, регулярно піднімаємо ці питання. Ми розказуємо про це ЗМІ та в соцмережах, а також звернулися до РНБО. Це повідомлення ми також подамо до Громадської Ради при Управління СБУ у Львівській області.

“Ми вважаємо, що це безпосередній обов’язок СБУ розслідувати такі справи та запобігти ситуації можливого втручання ворожих сил у роботу критичної інфраструктури. Особливо це стає актуальним, враховуючи чергове скупчення російських військ на наших кордонах”, – йдеться у прес-релізі організації.

Коментарі

Позначки: , ,