У Львові 5-річну дитину підключили до ШВЛ

Новини 26 Вересня, 2021 148
Антитіла до коронавірусу живуть в організмі 9-10 місяців. Фото з відкритих джерел

Антитіла до коронавірусу живуть в організмі 9-10 місяців. Фото з відкритих джерел

Має 80% ураження легень

У львівському “ОХМАТДИТі” 5-річну дівчинку підключили до апарату штучної вентиляції легень. Через коронавірус її легені уражені на 80%.

Про це Суспільному повідомила завідувачка відділенням реанімації та інтенсивної терапії “ОХМАТДИТу” Віра Приймакова, пише Четверта студія.

Як повідомили лікарям батьки пацієнтки, спочатку дитина мала симптоми, характерні для застуди: кашель, нежить. За кілька днів її стан суттєво погіршився. У неділю, 19 вересня, батьки звернулися до лікарів.

“До того як дівчинку доправили до лікарні, вона хворіла протягом трьох днів. Це від перших симптомів. Проте стан у неї був вкрай важкий. У дитини була виражена дихальна недостатність. Вона була переведена на штучну вентиляцію легень”, — каже Віра Приймакова.

Медики львівського “ОХМАТДИТу” діагностували у дівчинки двобічну пневмонію, сепсис, серцево-судинну та поліорганну недостатність. За словами завідувачки відділення, якщо стан дитини буде погіршуватися, її підключать до ЕКМО.

“Якщо індекс оксигенації буде знижуватися, а легені не будуть виконувати свої функції, тоді пацієнтку переведуть на ЕКМО. Він відрізняється від апарату ШВЛ, адже той виконує механічну функцію легень, а ЕКМО насичує кров киснем”, — додає Віра Приймакова.

Загалом у “ОХМАТДИТі” є 13 дітей із коронавірусом. Окрім 5-річної дівчинки, яка перебуває в реанімації, усіх інших лікують у COVID-відділені. Вони мають стабільний стан.

Коментарі

Позначки: