У Львові 43 тисячі людей подали заявки на пільгові картки (ВІДЕО)

Новини 21 Серпня, 2021 4 195

Маршрутка. Фото Волинь24

У Львові триває збір документів від мешканців для видачі соціальних транспортних карток. На отримання пільгових карток вже подали документи 43 тисячі людей.

Про це повідомив керівник проєкту впровадження електронного квитка у Львові Роман Лев, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Документи можна подати у відділеннях Центру надання адміністративних послуг.

“У нас прийом мешканців проводиться за попереднім записом. Всі, хто хоче подати на документи на пільгову карточку, можуть спланувати свій час попередньо зареєструвавшись або на сайті міської ради, або ж за телефоном гарячої лінії “Автодору”. З собою вони мають мати мінімальний пакет документів – це оригінали паспорту, ідентифікаційний код, фото і також документ, який посвідчує власне пільгу”, — каже заступниця начальника відділу адміністративних послуг Марта Федорчак.

Перші картки пільговим категоріям планують почати видавати у вересні.

“Я думаю, що у вересні місяці ми розпочнемо видачу. Картки вже приїхали з-закордону, вони вже є в нас на руках. Зараз залишилося дошліфувати певні моменти по проєкту і ми зможемо видавати транспортні картки пільговим категоріям населення”, — каже керівник проєкту впровадження електронного квитка у Львові Роман Лев.

Минулого тижня виконавчий комітет прийняв рішення “Про впровадження та функціонування автоматизованої системи оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування у Львівській міській територіальній громаді”, що фактично стало стартом впровадження е-квитка у Львові.

Системи для електронного квитка встановили на понад 350 одиницях транспорту. Ними обладнали майже 200 автобусів та ще 150 валідаторів встановили на трамваях і тролейбусах.

“Буде мобільна аплікація, яка дасть можливість зчитувати QR-код з самої мобільної аплікації. Ви підносите телефон, воно буде зчитуватися та дозволяти проїзд. Далі ми бачимо стандартний “PayPass”, яким зможуть користуватися люди. Звичайно не всі, за допомогою смартфону”, — каже керівник проєкту впровадження електронного квитка у Львові Роман Лев.

Завершують зараз і розробку програмного забезпечення для роботи електронного квитка, розповів директор міського департаменту житлогового господарства Олександр Одинець.

Засновник громадської організації “За якісний транспорт” Святослав Товстига каже, що перед запуском не було зроблено відповідної підготовки.

“Простий запуск системи в мережі автобусів, яка є зараз, ніякого блага для пасажирів не дасть. Окрім цього, ми матимемо негативний аспект, що нам від 1,2 до 2,5 мільярдів у рік потрібно дотувати. Потрібно вирішити організацію дорожнього руху і всі ці речі. Є дуже багато роботи, сам запуск електронного квитка тягне за собою ряд організаційних речей, які малися робити останні два роки”, — каже засновник ГО “За якісний транспорт” Святослав Товстига.

Е-квиток має запрацювати у Львові з січня 2022 року.

Коментарі

Позначки: ,