У Львівському університеті призупинили підготовку вчителів фізики (ВІДЕО)

Новини 17 Березня, 2021 2 357

ЛНУ ім. І.Франка. Фото: "Вища освіта"

Немає попиту

Львівський національний університет імені Івана Франка призупинив набір на освітню програму з підготовки вчителів фізики. Цей напрям не має попиту серед вступників. Тим часом у школах Львівщини бракує вчителів природничих наук.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Перший проректор Львівського університету Андрій Гукалюк каже, що цей напрямок підготовки закрили тимчасово.

“На цей рік вони призупинена, але в цілому ми дивимося в перспективу на майбутнє. Будемо сподіватися, що такі запити будуть на ринку освітніх послуг і ми будемо їх виконувати. Ліцензія нам це дозволяє”, — каже Андрій Гукалюк.

Для того, щоб навчати дітей у школі студентам необовʼязково мати педагогічну освіту. Достатньо отримати диплом з конкретної спеціальності.

“Набори в нас традиційно на освіту користуються меншою популярністю в абітурієнтів. Вони зазвичай вступають на такі базові спеціальності, наприклад, та ж фізика, та ж хімія. Там набір більший, ніж на середню освіту, але це тенденції такі на ринку”, — додає Андрій Гукалюк.

Окрім вчителів фізики, на Львівщині бракує вчителів інформатики, математики, географії, біології та хімії. Начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Львівського департаменту освіти та науки Ірина Сислюк каже, що учні, які вступатимуть на такі спеціальності, матимуть додаткові бонуси.

“Департамент освіти і науки напрацював таку ідею: по закінченню університету ми будемо давати студентам таких спеціальностей направлення з наступним працевлаштуванням”, — каже Ірина Сислюк.

Окрім того, у департаменті обіцяють проводити профорієнтаційні заходи.

Коментарі

Позначки: , ,