У Львівському університеті проведено низку ремонтних робіт по підготовці до нового навчального року

Новини 01 Вересня, 2023 331

Усі укриття відповідають нормам безпеки

Проводячи підготовку до нового навчального року силами РБВ проведено ремонтні роботи в цілому ряді приміщень ЛНУ ім. Івана Франка.

Про це пише Четверта студія з посиланняммна пресслужбу університету Франка.

Зокрема, проведено ремонт у 45 авдиторіях: на факультетах журналістики, юридичному, іноземних мов, культури і мистецтв, педагогічної освіти, філологічному, хімічному, електроніки та комп’ютерних технологій, біологічному, фізичному тощо. Окрім авдиторій, організовано і проведено ремонтні роботи у телестудії, комп’ютерних класах, актовій залі, санвузлах, коридорах та на сходових клітках, загальною площею 2 150 м2. Оскільки ремонт цих приміщень проведено господарським способом, таким чином  вдалось знизити витрати Університету і зекономити в сумі 500 тис. грн.

З початком повномасштабного вторгнення Львівський університет докладає максимально зусиль  для того, аби усі навчальні корпуси та гуртожитки мали надійні й комфортні укриття. Уже станом на сьогодні під час повітряної тривоги одномоментне перебування в укриттях Львівського університету може сягати понад 70% від загальної кількості студентів та працівників.

“Незважаючи на всі виклики нашого часу, Львівський національний університет імені Івана Франка продовжує виконувати свої обов’язки, включаючи проведення наукових досліджень, надання якісних освітніх послуг та підтримку Збройних Сил України та Держави. Тож з 1 вересня ми маємо можливість розпочати навчання, забезпечивши безпеку учасників освітнього процесу”, – зазначає ректор Львівського університету Володимир Мельник.

Усі наші укриття відповідають безпековим вимогам: устатковані первинними засобами пожежогасіння, а також захищені протипожежними дверми. Також в кожному з укриттів  є вода з розрахунком по 2 л на людину, аптечка, санвузол. А у  деяких з укриттів навіть облаштовано усе для того, аби можна було продовжувати навчальний процес.

Проректор з навчально-виробничої та адміністративно-господарської роботи Василь Курляк зазначив, що господарська частина і надалі робитиме все можливе, щоб наш Університет для кожного представника академічної спільноти став місцем затишку, тепла і комфорту.

Додамо, що згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 20.07.2023 р. №896  на баланс Львівського національного університету імені Івана Франка передано «Український державний геологорозвідувальний інститут», загальна площа приміщень яких становить майже 4 тис. м2.

Коментарі

Позначки: