У Львівському ТЦК відреагували на повідомлення про корупцію військових

Новини 22 Травня, 2024 134

У соцмережах публікують дописи про, нібито, протиправні корупційні дії військовослужбовців ТЦК Львівщини. Усі повідомлення не містять фактів та рясніють маніпуляціями й узагальненнями

Як наголосили у Львівському обласному ТЦК та СП, відповідні пости чи відеозвернення у соціальних медіа  є інструментом недобросовісних блогерів чи ЗМІ. Їх створюють для підняття власного рейтингу через підсилену увагу громадян до відповідної теми або відвертого очорнення репутації ТЦК.

Про це пише Четверта студія.

“У час, коли країну знесилює війна з російськими окупантами, відповідні дії підривають обороноздатність і послаблюють бойовий дух населення. Пам’ятайте, що інформаційна гігієна під час воєнного стану необхідна для ефективного протистояння ворогу. Намагайтеся критично сприймати інформацію, яку споживаєте у соціальних мережах. Не довіряйте анонімним телеграм каналам та повідомленням, які не містять фактів і провокують емоції”, – йдеться у повідомленні.

Також військові наголосили, аби громадяни не озвучували здогадки й чутки про, нібито, протиправні дії службовців ТЦК у соцмережах. Оскільки це деморалізує громадськість й створює суспільні настрої, вигідні ворогу.

Якщо громадянам відомі факти корупційних або будь-яких інших правопорушень військовослужбовців чи держслужбовців ТЦК, то потрібно повідомити про них.

Зокрема, можна зателефонувати на спеціальну телефонну лінію Міністерства оборони +38 044 271 39 86, написати на електронну пошту Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міноборони dzvk_mou@post.mil.gov.ua або на офіційному веб-сайті відомства https://www.mil.gov.ua у рубриці «Не будь байдужим – повідом про корупцію».

Окрім того, громадяни можуть надіслати лист поштою з поміткою «Про корупцію» за адресою проспект Повітряних сил, 6, Київ-168, 03168 або на бюро перепусток Міністерства оборони України, скринька «Для кореспонденції».

“При тім, важливо пам’ятати, що не варто самому провокувати військовослужбовців чи державних службовців до корупційних дій. За це в Україні передбачена кримінальна відповідальність. Тільки спільними зусиллями можливо перемогти у війні!” – підсумували у Львівському ТЦК та СП.

Коментарі

Позначки: ,