У Львівському онкоцентрі 70% операцій проводять (лапароскопічно) малоінвазивним методом

Новини 01 Січня, 2024 80

У Львівському онкоцентрі 70% операцій проводять (лапароскопічно) малоінвазивним методом

Завдяки сучасному обладнанню та досвідченій професійній команді ми робимо все, щоб пацієнти не лише отримали ефективне лікування

Швидке відновлення після операційних втручань – це не мрія, а реальність більшості пацієнтів проктологічного відділенні Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру.

Про це пише Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, пише Четверта студія.

70% операцій команда відділення проводить (лапароскопічно) малоінвазивним методом.

Таких високих показників лікарям вдалось досягти завдяки сучасному лапароскопічному обладнанню. Саме воно дозволяє хірургам проводити операції без розрізів черевної порожнини та відповідно менше травмувати пацієнта.

В.о. завідувача проктологічного відділення Львівського онкоцентру Роман Бойко розповідає: «У нас є найсучасніше лапароскопічне обладнання, яке дозволяє під час операції отримувати зображення у якості 4к. Крім цього у приладі є вбудовані спеціальні сенсори, які можуть бачити в інфрачервоному спектрі та в інших гамах. Це дуже важливо, адже під час операції це дозволяє візуалізувати судини та пухлинні вогнища, які неможливо побачити звичайним людським оком. І ми можемо зробити свою роботу максимально ефективно».

Операцію проводять під загальним знечуленням. Тож під час загальної анестезії, лікарі роблять невеличкі проколи у черевній порожнині. І під контролем камери забирають пухлини.

Що це означає для пацієнтів?

Лапароскопічне обладнання значно зменшує післяопераційну травму. Тож період реабілітації стає значно меншим. І, зазвичай, вже за 3 дні пацієнт може йти додому та повертатись до комфортного життя.

Завдяки сучасному обладнанню та досвідченій професійній команді ми робимо все, щоб пацієнти не лише отримали ефективне лікування, а й продовжували жити повноцінним та щасливим життям!

Рак товстої кишки є одним із найпоширеніших онкологічних захворювань у світі. Ця патологія займає 3 місце серед всіх злоякісних новоутворень.

Онкологічне захворювання товстої кишки – патологія, при якій у товстому кишечнику формується злоякісна пухлина. Небезпека цього захворювання полягає в тому, що на перших стадіях, у більшості випадків воно протікає безсимптомно. Тож людина може не відчувати, що в її організмі уже настали серйозні зміни.

В.о. проктологічного відділення Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Роман Бойко наголошує, що на перших стадіях це захворювання можна повністю здолати.

«Ми можемо виявити пухлину на ранній стадії, коли вона фізично є маленького розміру і біологічно ще не є агресивною. Тобто знаходиться на стадії поліпу або на стадії виразки», – каже лікар. Тож закликає людей проходити необхідне обстеження – колоноскопію.

Як відбувається така дігностика?

У товсту кишку вводять спеціальний апарат, який має відеокамеру високої роздільної здатності. Лікар може побачити весь товстий кишечник. Крім цього спеціаліст може провести біопсію – взяти зразок підозрілої тканини для обстеження та, навіть, видалити невеликі поліпи.

Коли і кому це потрібно робити?

Першу профілактичну колоноскопію Роман Бойко рекомендує зробити у 45 років: «Це за умови, що у сім’ї немає онкологічних захворювань товстої кишки. Якщо ж у вас є родичі з такою проблемою, то першу колоноскопію треба зробити у 30 років». Перевіряти кишківник лікар радить раз на 5 років.

“Пам’ятайте, попередити захворювання набагато легше ніж лікувати. Тож знайдіть час та переконайтесь, що здорові!”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,