У Львівському обласному перинатальному центрі запрацював Банк грудного молока

Новини 19 Грудня, 2022 99

У Львівському обласному перинатальному центрі запрацював Банк грудного молока

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Тепер малюки зі всіх куточків Львівщини та навіть сусідніх областей зможуть отримувати донорське молоко.

Відкриття такого банку – важливий вклад у здорове майбутнє нації. Цей банк необхідний для новонароджених, особливо дітей, які з’явилися на світ передчасно, оскільки грудне молоко є найкращим харчуванням. Воно зменшує ймовірність різноманітних ускладнень і малечу значно швидше виписують додому.

Це вже другий такий банк грудного молока на Львівщині. Перший відкрили цьогоріч у серпні – у Неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні.  

Банк грудного молока, який запрацював сьогодні, – це великий й складний проєкт. Реалізувати його вдалося коштом обласного бюджету та перинатального центру. Понад 13 мільйонів гривень витратили на закупівлю обладнання та облаштування. Інформаційно-технічну складову та навчання персоналу взяли на себе наші польській друзі. Дякую за це Асоціації банків грудного молока Польщі та її президентці Олександрі Весоловській, а також Генеральному Консульству Республіки Польща у Львові та його очільниці пані Елізі Дзвонкевич. 

Величезна дяка та шана колективу Львівського перинатального центру і його керівниці Марії Малачинській – за надання якісної медичної допомоги, сумлінну роботу в умовах війни та турботу про маленьких українців і українок. Далі – більше.

Коментарі

Позначки: