У львівському кафе виявили кухаря-нелегала

Новини 21 Лютого, 2020 349

Фото: ГУ Держпраці у Львівській області

У кафе на вул. Степана Бандери виявили чотирьох неоформлених працівників

У кафе на вул. Степана Бандери у Львові, виявили нелегальних працівників.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє ГУ Держпраці у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, інспекторами Головного управління Держпраці у Львівській області проведено інспекційне відвідування у кафе, що знаходиться на вулиці Степана Бандери у місті Львові.

За даними ДПС, у трудових відносинах з роботодавцем, що веде у цьому закладі діяльність, перебуває 2 працівники.

Однак, під час заходу державного контролю, у цьому закладі інспектори виявили 4 особи, допущені до виконання робіт без належного оформлення трудових відносин. Нелегальних працівників зафіксували за виконанням трудових функції кухарів, офіціанта та посудомийника.

Одні з них повідомили, що «стажуються», інші – що перебувають на випробувальному терміні. Жодних документів, які б свідчили про правомірність застосування випробувального терміну та стажування роботодавець не представив.

Відтак, у Головному управлінні Держпраці у Львівській області вживаються заходи з метою притягнення порушника до адміністративної та фінансової відповідальності.

Інформаційно. Законодавством про працю не передбачено права роботодавця приймати працівника на стажування, особливо на безоплатне. При цьому, якщо роботодавець бажає пересвідчитися у належних професійних якостях працівника, трудовим договором може бути обумовлено встановлення випробувального строку. Тобто  випробувальний термін можна встановити працівнику лише після оформлення трудових відносин.

Як повідомлялося, у ресторані на вулиці Краківській у Львові, кухар та його помічник, працювали без офіційних документів.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,