У Львівському історичному музеї відбудеться виставка про голодомор

Новини 08 Листопада, 2023 60

Львівський історичний музей 9 листопада запрошує на відкриття виставки “Голодомор 1932-1933 рр. геноцид українського народу”

Львівський історичний музей 9 листопада запрошує на відкриття виставки “Голодомор 1932-1933 рр. геноцид українського народу”

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

«Цим виставковим проєктом ми вчергове нагадуємо унікальну історію Голодомору, бо впевнені, що її мають знати не лише в Україні, але й у цілому світі.

Також, прагнемо донести громадськості, чому ми вважаємо Голодомор геноцидом, та чому світове співтовариство повинно його визнати.

Голодомор — одна із найтрагічніших подій в історії не лише України, але й світової історії поч. ХХ ст. Не осягнувши його масштабів та наслідків, не можливо зрозуміти природу та злочини тоталітарного радянського режиму.

Ми впевнені, що говорити про це важливо, особливо тепер, після повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року, адже не маємо права тішитись надією, що новітній Голодомор може не повторитися. Навпаки, як бачимо з подій за останні майже два роки, ознаки геноциду спостерігаємо дедалі частіше. Історія Голодомору 1932—1933року вчить нас як уникнути подібних злочинів та протистояти ворогу, який вкотре планує та організовує ці злочини», – зазначили організатори.

Автор виставки: Куценяк Оксана.

Початок о 14:00 год. (пл. Ринок, 24, ІІІ поверх)

Коментарі

Позначки: