У Львівській політехніці відбувся індустріальний день

Новини 06 Червня, 2018 46
Львівська політехніка

Львівська політехніка

Сьогодні, 6 червня, у Національному університеті «Львівська політехніка», відбувся Львівський індустріальний день. Актуальні питання промисловості об’єднали представників влади, наукового середовища та бізнесу. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Серед учасників заходу – перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України  Юрій Бровченко, заступник Міністра промисловості Республіки Білорусь Дмитро Корчак.

«Дуже важливий сьогодні діалог влади, громади, науки. Всі ми разом розбудовуємо нашу країну, країну, яка сьогодні виборює свою незалежність. І  за цю перемогу ми платимо високу ціну. Львівщина сьогодні є в загальноукраїнському тренді з економічного розвитку. Торік валовий національний продукт зріс на понад 6 %, було відкрито 84 підприємства і нових виробничих потужностей, створено понад 8 тисяч нових робочих місць. Ця динаміка зберігається і сьогодні. Важливою є реформа децентралізації, впроваджена з ініціативи Президента України Петра Порошенка. Лише за останній рік ми мали можливість зреалізувати більше півтори тисячі різноманітних інфраструктурних проектів, не врахуючи будівництва доріг. Сьогодні ми маємо завдання набрати оберти у роботі промислових підприємств. І тут важливо об’єднати зусилля, об’єднати їх задля успіху, адже успіх – це наша дуга зброя у боротьбі з агресором»,   – зазначив Ростислав Замлинський.

В межах заходу розглянули виклики та перспективи розвитку промисловості Львівщини. Зокрема реалізацію кластерної політики побудови економіки регіону у межах ініціативи «Львівський освітньо-промисловий хаб», перспективи та передумови розвитку промислового комплексу Львівщини, виклики індустріального розвитку Львівщини та ефективність комунікації «Влада-Бізнес».

«Сьогодні, як Президент так і прем’єр-міністр України, приділяють особливу увагу розвитку промисловості. Успішна країна – це країна, в якій розвивається промисловість, ІТ-технології. Сьогодні створений Національний комітет з промислового розвитку, який приділяє велику увагу цьому напрямку і один з кроків – це підтримка сільгоспвиробників як техніки, так і тваринництва. Ми відвідали декілька підприємств в області і розуміємо, що Львівщина – це той регіон, де зібраний науково-технічний потенціал, який дозволить області дуже добре розвиватися», – наголосив Юрій Бровченко.

Також учасники розглянули можливості розвитку індустрії 4.0 у Західному регіоні. Серед тем: «Цифрова економіка: можливості для регіонів, компаній, людей», «Індустрія 4.0: якими є виклики для компаній, команд і керівників?», «Чи готовий малий і середній бізнес в Україні до Індустрії 4.0?».

«Сьогодні підприємства Республіки Білорусь і України мали історичні коопераційні зв’язки, вони сьогодні є, товарообіг суттєво збільшується. Нам приємно, що збільшується імпорт з України продукції машинобудування, ми бачимо серйозний потенціал у підприємствах, які є тут в області, і де ми б могли розвивати спільні проекти», – зазначив Дмитро Корчак.

Зазначимо, що захід відбувся в межах українського індустріального тижня.

Коментарі

Позначки: ,