У Львівській політехніці представлять винаходи та досягнення вчених

Новини 13 Травня, 2021 785

Національний університет "Львівська політехніка"

21 травня у приміщенні машинного залу Національного університету «Львівська політехніка» відбудеться святкування Дня Європи під гаслом «Україна в Європі шляхом першовідкриттів».

Про це йшлося під час засідання комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва сьогодні, 12 травня, пише Четверта студія.

Як розповів директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ОДА Роман Шепеляк, цей проєкт покликаний ознайомити нашого сучасника із незнаними постатями науковців, які через власні досягнення демонстрували ідентичність «гордого львів’янина чи львів’янки» у Європі та світі, а відтак – показати роль науки, мистецтва, музики й моди у формуванні інтелектуального та богемного середовища Львова на зламі ХІХ-ХХІ століть.

«Місце проведення заходу обрано не випадково. Машинний зал «Львівської політехніки» був закладений коштом імператора Франца Йосифа як експериментальна майстерня для професорів, запрошених до нашого міста з Відня, а також із Німеччини, Чехії та Угорщини. Таким чином, це приміщення поєднало в собі дух європейської науки та досягнення львівських науковців, які своїми винаходами піднімали престиж Галичини далеко за її межами», – зазначив він.

Довідково:

День Європи — свято, що відзначається 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом. В Україні ж офіційно щорічно його святкують у третю суботу травня з 2003 року.

Коментарі

Позначки: