У Львівській політехніці не було жодної небезпеки через ртуть

Новини 29 Січня, 2020 244

Фото: сайт НУ "ЛП"

Вчора, 28 січня, окремі інформаційні агентства Львова поширили інформацію про те, що в електрощитовій, на першому поверсі будівлі корпусу № 10 Львівської політехніки (вул. Устияновича, 5) виявили 60 г ртуті.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на сайт НУ «Львівська Політехніка», деталі цього випадку пояснив професор, викладач Інституту енергетики та систем керування Орест Лозинський.

― З ініціативи керівництва Львівської політехніки в машинному залі навчального корпусу № 10 на І й ІІ поверсі буде створений Музей техніки. Зараз там відбувається демонтаж непотрібної апаратури. Залишаємо лише ті установки, які мають технічну чи раритетну цінність. У цьому приміщенні є щитова, де є два невеликі перетворювачі з ігнітронами (одноанодний іонний прилад із ртутним катодом і керованим дуговим розрядом). Демонтуючи цей щит, працівники вийняли два елементи, де в герметично запаяних колбах міститься ртуть. Для того, щоб її утилізувати за всіма правилами, викликали працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій ― вони й забрали ці ємкості. Тобто жодної небезпеки не існувало й не існує, ― пояснив Орест Юліанович.

У департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, який вчора, 28 січня, повідомив про те, що «27 січня, в електрощитовій, на першому поверсі будівлі корпусу №10 НУ «Львівська Політехніка», по вул. Устияновича, 5, виявлено ртуть (близько 60 грамів). Підрозділами ГУ ДСНС у Львівській області проведено заходи з демеркурізації та збору залишків ртуті», сьогодні, 29 січня уточнили, що: «Шановні мешканці Львівської області! Вчора, 28 січня 2020 року, було оприлюднено інформацію про те, що в електрощитовій, на першому поверсі будівлі корпусу № 10 Львівської політехніки (вул. Устияновича, 5) виявили 60 г ртуті. Уточнюємо, що витоку небезпечної речовини не було. Ртуть вилучено з апаратури, яка демонтується. Дві герметичних ампули передані для утилізації працівникам ГУ ДСНС у Львівський області встановленим порядком».

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,