У Львівській ОВА розповіли подробиці землетрусу, який відчували у Львові

Новини 11 Жовтня, 2023 184

У Румунії стався землетрус магнітудою 5,2

Щодо невеликого землетрусу, який напередодні могли відчувати жителі Львівщини у різних районах області

Щодо невеликого землетрусу, який напередодні могли відчувати жителі Львівщини у різних районах області.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

«Поспілкувався зі сейсмологом з 50-річним досвідом – Романом Пронишиним. Фахівець каже, те, що землетрус в районі міста Гуменне у Словаччині відчули і жителі Львівської області – велика рідкість. Востаннє таке було ще у 1778 році. 

Більша ймовірність для нашої області – відчувати землетруси зі зони Вранча (Румунія). Найсильніші поштовхи, які доходили до Львівщини як наслідок землетрусу у цій зоні були у березні 1977 року, тоді у нас фіксували до 4-5 балів за 12-бальною шкалою MSK-64. 

Учорашній землетрус у нас відчувався суттєво слабше. Експертам треба провести ще низку досліджень, щоб сказати точно, але попередньо це було не більше, ніж 2,5 бали. 

Пан Роман пояснює, землетруси на нашій планеті трапляються часто. Вони мігрують. Сейсмологи не можуть спрогнозувати, де точно буде наступний, але вони постійно спостерігають за сейсмічно активними зонами. 

За словами спеціаліста, ми живемо у відносно спокійній зоні. На території нашої області землетрусів, потужніших за 5 балів, практично не фіксували», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,