У Львівській опері відсвяткували 80-річчя Ігоря Калинця (ФОТО)

Новини 08 Липня, 2019 258

Фото: прес-служба ЛОДА

Сьогодні, 8 липня, з нагоди 80-річчя видатного українського поета та прозаїка Ігоря Калинця у Львівській національній опері відбувся творчий вечір “Україна. Дорога Ігоря Калинця”.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

До ювілею громадського діяча, активного учасника руху шістдесятників, політичного в’язня, Почесного доктора Львівського національного університету імені Івана Франка, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка відбулось символічне погашення маркованого конверта.

Привітав великого українця голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський.

“Важко підібрати слова, аби привітати таку сильну та відважну людину. Ви пройшли найважчі випробування. Найбільша цінність у людському житті – свобода. І лише коли цю цінність забирають, ми починаємо розуміти, чого вона варта. Ви велика людина, ми пишаємося Вами. Дозвольте Вас привітати і просити Бога, щоб ще багато літ Ви підтримували нас та були нашим просвітником істини та правди”, – наголосив Маркіян Мальський.

У програмі вечора зі словами про ювіляра також виступили директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету “Львівська політехніка” Ірина Ключковська. Звучала також літературно-музична композиція до поезії Ігоря Калинця на музику Мирослава Волинського у супроводі струнного оркестру капели “Трембіта”. Читець Микола Мох (м. Харків). Опісля – симфонія-кантата Віктора Камінського “Україна. Хресна дорога” на вірші Ігоря Калинця у виконанні хору капели “Трембіта”. Солісти Олеся Бубела та Ігор Міхневич. Диригент – народний артист України Микола Кулик.

Довідково: Ігор Калинець народився 9 липня 1939 року у місті Ходорів (Бібрський повіт, за польським адмінподілом, Жидачівський повіт, Станіславське воєводство, Польська Республіка) на Львівщині. Ігор Калинець серед чільних представників так званої “пізньошістдесятницької” генерації і дисидентсько-самвидавного руху в Україні, політв’язень.

Коментарі

Позначки: , , ,