У Львівській ОДА відзвітували щодо ситуації із захворюваністю на коронавірус в області

Новини 01 Лютого, 2020 221

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають дві особи, які прибули з Китаю

У Львові 31 січня відбувся брифінг щодо ситуації із захворюваністю на грип та коронавірус за участі т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрія Васька.

Як пише «Четверта студія», про повідомляє відділ промоції здоров’я та комунікації ЛОЦГЗ.

“Станом на сьогодні у Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають дві особи, які прибули з Китаю, але не з зон, визначених епідемологічно небезпечними. В них присутні катаральні явища та інші ознаки ГРЗ. Їм проведені експрес-тести на грип, результат негативний. Інші контрольні аналізи відправлені до ЦГЗ МОЗ України. Стан пацієнтів близький до задовільного”, – зазначив Андрій Васько.

До осіб, які можуть бути потенційно небезпечними з точки зору поширення коронавірусу, відносяться особи, які повернулися з визначеної провінції Ухань в Китаї і мають катаральні явища, або ж особи, які  контактували з людьми з підтвердженими випадками захворювання на коронавірус і мають грипоподібні симптоми.

У разі необхідності, у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні  є можливість забезпечення боксових палат з ізоляцією осіб чи пацієнтів із підозрою на коронавірус та інші небезпечні інфекційні захворювання.

Також як зазначив Андрій Васько, на території усієї Львівської області не є перевищений епідеміологічний поріг захворюваності на грип. Однак, на деяких територіях  органи місцевого самоврядування прийняли рішення про карантинні заходи щодо захворюваності на грип.

«У більшості випадків – це Золочівський район. 73 заклади освіти станом на сьогодні перебувають на карантині у зв’язку з захворюваністю. Епідеміологічний поріг на територіях не є перевищений, що, у свою чергу, не забороняє територіям вживати заходи щодо попередження розвитку захворюваності на грип», – додав т.в.о.директора департаменту.

Фото: Львівська ОДА

 

Коментарі

Позначки: , , , ,