У Львівській облраді виступили проти передачі протезного заводу Садовому

Новини 18 Лютого, 2023 1 533

У Львівській облраді виступили проти передачі протезного заводу Садовому

У Львівській облраді виступили проти передачі протезного заводу Садовому.

Як пише Четверта студія, про це у Фейсбуці пише заступник голови ЛОР Юрій Холод.

“Чи варто передавати просто так громадам державні підприємства? У дуже окремих випадках.

Зараз у Львові йдеться про Львівське підприємство засобів пересування і протезування – величезний комплекс із землею у Львові і філіями у Луцьку, Рівному, Івано-Франківську і Мукачевому. Підприємство, яке в умовах війни та після нашої перемоги має стратегічний характер.

Перед тим мова йшла про готель «Власта». Що буде наступним?

Підтримую колегу і директора Департаменту економіки обласної адміністрації Stepan Kuibida: схоже, міська влада Львова знову намагається зіграти на емоціях. З одного боку наголошується, що всі ці сотні квадратних метрів – для розбудови медичної установи, з іншого – ще жодна комунальна установа міста не показала своєї успішності, а на територіях колись великих підприємств найчастіше виростають, як гриби, житлові квартали.

Погоджуюся з Stepan Kuibida, розвиток для протезного могло б забезпечити державно-приватне партнерство – Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики, Львівської ОВА, Львівської облради, Львівської міської ради із залученням приватних інвесторів та іноземних грантодавців.

А також – відкритий конкурс, на якому потрібно вибрати новий менеджмент, який буде знати, що робити з Протезним заводом.

Є багато випадків, які доводять, що держава – не найкращий господар для підприємств, які мали б діяти виключно за законами бізнесу. Проте справжнім способом порятунку і розвитку у всьому світі є точно не хайп, а конструктивний діалог та пошук дієвих рішень”, – написав Юрій Холод.

Коментарі

Позначки: , ,