У Львівській облраді відбулася зустріч із трудовим колективом обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Новини 26 Квітня, 2021 133

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник та керівник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Сергій Івах сьогодні, 26 квітня, зустрілися з трудовим колективом комунального неприбуткового підприємства «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Під час зустрічі обговорили питання щодо скасування конкурсу на заміщення вакантної посади керівника комунального підприємства.

«Конкурс на заміщення посади генерального директора КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» було скасовано, оскільки конкурсна комісія при встановленні вимог до претендентів, не врахувала норми чинного законодавства України. У постанові Міністерства охорони здоров’я України чітко встановлено, що для кандидатів на посаду керівників закладів охорони здоров’я обласного рівня стаж роботи на керівних посадах має становити не менше 7 років», – пояснив Сергій Івах.

На засіданні конкурсної комісії від 29.03.2021 прийнято рішення про публікацію оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника комунального підприємства із кваліфікаційними вимогами до претендентів, де, зокрема визначено вимогу щодо стажу роботи на керівних посадах не менше 3 років.

«Ми зацікавлені у проведенні прозорого та якісного конкурсу на заміщення посади генерального директора КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Я абсолютно погоджуюсь з думкою трудового колективу і також вважаю, що треба давати можливості та шанси молодим. Але управління, яке я очолюю, не буде порушувати законодавство. Ми також звернемось до міністерства з проханням переглянути та внести зміни до кваліфікаційних вимог Міністерства охорони здоров’я України та за додатковим роз’ясненням до департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, профільних комісій облради.

Сподіваюсь, що конкурсна комісія незабаром відновить свою роботу і ми проведемо конкурс, а Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримає гідного керівника», – повідомив Сергій Івах.

Під час зустрічі також обговорили інші питання діяльності комунального підприємства.

Довідково:
Кваліфікаційні вимоги до керівників закладів охорони здоров’я обласного рівня регламентовані наказом Міністерства охорони здоров’я України від 31.10.2018 №1977 «Про внесення змін до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я» (вказаний Довідник затверджено наказом МОЗ України від 29.03.2002 №117), у п.1 якого встановлено, що для керівників закладів охорони здоров’я обласного рівня визначено стаж роботи на керівних посадах не менше 7 років. 

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА скерував на адресу управління лист у якому підтвердив зазначені кваліфікаційні вимоги. Разом з цим, на засіданні комісії від 29.03.2021 прийнято рішення про публікацію оголошення про проведення конкурсу із кваліфікаційними вимогами до претендентів, які не відповідають вимогам, що встановлені наказом МОЗ України, зокрема – визначено вимогу щодо стажу роботи на керівних посадах не менше 3 років. Відповідно до п.10 Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1094, конкурсна комісія у своїй діяльності зобов’язана керуватись Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами та цим Порядком. Беручи до уваги те, що конкурсна комісія при вирішенні питання про встановлення вимог до претендентів, порушила вищезгадані норми чинного законодавства України, управління майном спільної власності як орган управління та організатор конкурсу наказом від 20.04.2021 №04-к скасувало наказ від 17.03.2021 №02-к «Про утворення конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Коментарі

Позначки: , ,