У Львівській облраді нарешті запровадять трансляцію засідань комісій

Новини 14 Червня, 2022 110

Львівська облрада звільнила Потюка

Діяльність Львівська обласна рада має бути прозора та відкрита.

Про це повідомив депутат облради Захар Миляник, пише Четверта студія.

Саме тому ми підтримали рішення “Про забезпечення відкритості і прозорості діяльності Львівської обласної ради”.

Воно передбачає, зокрема,

👉запровадження трансляції засідань комісій, відкритість для журналістів засідання конкурсних комісій на визначення керівників комунальних закладів,

👉створення на сайті ЛОР нових розділів – аби можна було більше висвітлити діяльність представників місцевого самоврядування, а також, щоб жителі Львівщини могли більше дізнатися та отримати корисної інформації.

Наприклад, запровадження “Інформаційного порталу депутатів”, де буде інформація про роботу депутатського корпусу, запити та звернення обласних обранців, а також форма для електронного звернення громадян.

👉всі дії з комунальним, тобто громадськими майном області, мають бути висвітлені онлайн у відкритому доступі. Для цього на сайті пропонується створити окремий підрозділ, де буде інформація про роботу, звіти, проведення конкурсів на керівників установ та закладів обласної ради. Це рішення давно на часі.

Деякі пункти цього рішення, які стосуються виділення коштів на закупівлю дорогого обладнання, ми відклали до завершення війни.
Нагадаю, понад пів року тому наша фракція подавала подібний проєкт рішення, однак його не внесли в порядок денний. Ми за конструктивну роботу, тому сьогодні підтримали цю пропозицію колег з іншої фракції.

Коментарі

Позначки: