У Львівській області затримали «злодія в законі» з санкційного списку РНБО

Новини 22 Грудня, 2021 116
У Львівській області затримали «злодія в законі» з санкційного списку РНБО

У Львівській області затримали «злодія в законі» з санкційного списку РНБО

СБУ проводить комплексні заходи щодо боротьби з транснаціональними злочинними угрупованнями, які загрожують державній безпеці України. В ході оперативних дій, у Львівській області затримано іноземного так званого «злодія в законі».

Про це повідомляє Управління Служби Безпеки України у Львівській області, пише “Четверта студія”.

Зловмисник нелегально прибув в Україну для створення і координації організованих злочинних груп.

Перевіряється інформація щодо підривної діяльності спецслужб РФ через спроби штучного загострення криміногенної обстановки в західних регіонах нашої держави.

Затриманим є уродженець однієї з країн Південного Кавказу, відомий кримінальник, який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

У травні цього року, за систематичне створення загроз державній безпеці України, зловмисника було включено до санкційного списку РНБО і заборонено в’їзд до нашої країни.

За попередніми даними, кримінальник намагався приховано перебувати на Львівщині для впливу на кримінальне середовище. Для цього, планував створити злочинну організацію з розгалуженими осередками на території регіону.

Встановлено, що для перетину держкордону і приховування свого перебування в Україні, він намагався використовувати підроблені документи.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники спецпідрозділів СБУ спільно зі слідчими Управління СБУ у Львівській області та за процесуального керівництва Львівська обласна прокуратура.

Коментарі

Позначки: , ,