У Львівській області виявили посіви снодійного маку та конопель

Новини 10 Липня, 2020 752
Макове поле. Фото: відкриті джерела.

Макове поле. Фото: відкриті джерела.

Правоохоронці попереджають мешканців про кримінальну відповідальність, передбачену за нелегальні посіви наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях.

9 липня в одному з сіл Сокальського району правоохоронці виявили на присадибній ділянці одного з домогосподарств незаконні посіви рослин снодійного маку. На місці події працювала слідчо-оперативна група Сокальського відділення поліції. Правоохоронці вилучили близько семисот наркотичних рослин та скерували їх на експертне дослідження.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на ГУ НП у Львівській області.

За фактом слідчі територіального відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, від 20 травня на Львівщині поліцейські проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів накровмісних рослин снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг. Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях.

Коментарі

Позначки: , ,