У Львівській області вшанували пам`ять українського добровольця Ігоря Дідача (ФОТО)

Новини 17 Січня, 2021 186

Фото: Ірина Гримак

У селі Модричі на Дрогобиччині вшанували пам`ять українського добровольця, бійця батальйону ім. генерала Кульчицького, лицаря ордену «За мужність» Ігоря Дідача.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, пише “Четверта студія”.

За її словами, Ігор Дідач брав участь у боях на горі Карачун, поблизу Слов`янська та захищав блокпост в селі Шандриголове.

“Ігор народився у Дрогобичі, довгий час працював у різних санаторіях Трускавця, а в 2010 році переїхав до Києва. 2013 рік назавжди змінив його долю. 30 листопада, під час розгону студентів на Майдані, доньки Ігоря потрапили під кийки беркутівців.

Він тоді сказав: «Я не дозволяю, щоб били моїх дітей, нікому не дозволю» і записався до лав самооборони. Після кожного робочого дня він приходив на Майдан, де був цілу ніч, зранку знову йшов на роботу”, – йдеться у повідомленні.

Ігор Дідач був учасником усіх подій на Грушевського 19-20 лютого 2014 року: озброєний лише бітою, він носив шини під Жовтневий палац — лише чудом тоді залишився живий.

Після анексії Криму, Ігор Дідач один із перших записався до лав Національної Гвардії України, проходив навчання в Нових Петрівцях.

17 січня 2015 року, у 40-річному віці, Ігор Дідач помер від поранень в київському шпиталі.

Коментарі

Позначки: ,