У Львівській області влада і перевізники не знайшли порозуміння через перевезення пільговиків

Новини 22 Липня, 2020 7 163
Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка

У понеділок, 20 липня, проведено нараду під головуванням першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Годика А., на якій розглянули проблемні питання пасажирських перевезень, а саме: як працювати громадському автомобільному транспорту в умовах введених урядом України чинних обмежень, обов’язковості виконання вимог пільгових категорій громадян на безкоштовний проїзд і відсутності належних сум у обласному і місцевих бюджетах для компенсації втрат перевізникам від пільгових перевезень.

Про це інформує прес-служба Асоціації перевізників Львівщини, пише Четверта студія.

У нараді прийняли участь представники профільних громадських організацій і формувань , керівники автотранспортних підприємств, представники громадських формувань, які представляють інтереси окремих пільгових категорій громадян, і представники ЛОДА та Львівської обласної ради.

“Конструктивної розмови не вийшло через відсутність спільного знаменника у цьому складному рівнянні. І знову це є наслідком недосконалості діючого законодавства. Адже з одного боку громадяни, яким влада надала право безкоштовного проїзду в громадському транспорті, цілком правомірно вимагають практичної реалізації цього права. Але, знову ж таки на підставі чинної законодавчої бази перевізники вимагають від влади 100% компенсації втрат, які є наслідком безкоштовного перевезення пільгових категорій громадян”, – йдеться у повідомленні.

А третя сторона, влада, вимагає від перевізника виконання вимог про пільговий проїзд окремих громадян і в той же час визнає власну неспроможність виділити належну суму компенсаційних коштів.

Тобто своїми діями, чи інакше кажучи «бездіяльністю», крайніми у цій ситуації виступають автотранспортні підприємства, бо за сприяння влади формується громадська думка: мовляв, перевізники – основні правопорушники. Але насправді основним правопорушником, який нехтує чинним законодавством України, є саме влада, не виконуючи вимог статей 7, 29, 37 Закону України «Про автомобільний транспорт».

“Шкода, що такі наради проводяться без попереднього обговорення з напрацюванням конкретних рішень. Отож, як наслідок – після завершення наради всі учасники залишились при «своїх інтересах» і з проблемами, які не вирішені й далі”, – зазначається у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,