У Львівській області оплата праці зросла аж на 3%

Новини 06 Липня, 2020 125

Окрім міста Києва вищий рівень оплати праці від нашої області в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській і Полтавській областях

У січні-травні цього року середньомісячна зарплата по Львівщині становила 9532 грн. Порівняно з середньою по Україні (10800 грн) це менше на 12 %. Але якщо не враховувати столицю, наша оплата праці таки дещо вища від середньодержавної. Про це інформує Четверта студія

Як повідомили у департаменті фінансів Львівської ОДА, окрім міста Києва вищий рівень оплати праці від нашої області в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській і Полтавській областях.

Порівняно з 2019 роком середня оплата праці по Львівщині зросла ідентично з Україною – на 3 %.

Найбільші зарплати в нашій області у фінансовій та страховій діяльності (18,7 тис.грн), добувній промисловості, постачанні електроенергії, газу та пари, держуправлінні і обороні (14,4 тис.грн), операціях з нерухомим майном (14,1 тис.грн), інформації та телекомунікаціях (14,0 тис.грн), найменші – у тимчасовому розміщенні (3,9 тис.грн), охороні здоров’я (6,9 тис.грн), адміністративному і допоміжному обслуговуванні, мистецтві, спорті та відпочинку (8,2 тис.грн), освіті (8,4 тис.грн).

За темпами зростання зарплати порівняно з 2019 роком Львівщина випереджає Україну в постачанні електроенергії, газу та пари, водопостачанні і поводженні з відходами, будівництві, торгівлі, інформації та телекомунікаціях, фінансовій та страховій діяльності, операціях з нерухомим майном, адміністративному і допоміжному обслуговуванні, держуправлінні і обороні, мистецтві, спорті і відпочинку.

Коментарі

Позначки: , ,